7 makkelijke planten voor beginners

Toen ik voor het eerst met planten begon, was ik behoorlijk onwetend. Ik kocht gewoon wat ik leuk vond en keek helemaal niet naar wat deze planten nou eigenlijk nodig hadden. In die tijd heb ik behoorlijk wat planten vermoord. Het is dus veel beter om als beginner een paar planten aan te schaffen die wat makkelijker zijn in de verzorging. Die mooie drama queens die komen later wel als je het een beetje onder de knie hebt. En dus vandaag 7 makkelijke planten voor beginners! De ene plant is namelijk de andere niet.

makkelijke planten voor beginners - sansevieria

Sansevieria

De Sansevieria is wat mij betreft echt een aanrader als je net komt kijken. Deze plant is haast onverwoestbaar en komt in veel verschillende soorten en maten. Het maakt de Sansevieria niet zo veel uit waar hij staat. Een zonnig plekje is prima, maar een wat donkerder hoekje vind ie ook goed! Water heeft deze plant niet zoveel nodig.

makkelijke planten voor beginners - pannenkoekplant

Pannenkoekplant

De Pannenkoekplant, een van de meest hippe planten van de afgelopen jaren. En met recht! Want als er één plant makkelijk is dan is het deze wel. De pannenkoekplant houdt van een wat lichter plekje en krijgt ongeveer 1 keer per week water – in de zomer soms wat meer. Je merkt het eigenlijk vanzelf wanneer je pannenkoek dorst heeft, dan gaan de bladeren namelijk wat meer hangen. Ook leuk aan dit plantje, hij geeft je stekjes als geen ander! Je zit zo met een hele familie aan pannenkoekplanten.

makkelijke planten voor beginners - rubberplant

Rubberplant

De rubberplant, ofwel Ficus Elastica, is wat mij betreft toch wel een klassieker. Ook deze plant houdt van een wat lichter plekje – vensterbanken zijn perfect voor de Ficus. Geef hem ongeveer 1 keer per week een goede slok en je zit goed. Hier geldt wederom dat ie in de zomer wat meer dorst kan hebben. De rubberplant heb je in verschillende soorten, zo heb je een ‘gewone’ groene, maar heb je ook bonte varianten.

makkelijke planten voor beginners - graslelie

Graslelie

Ik denk dat zo’n beetje iedere plantenliefhebber wel een graslelie in huis heeft. Het is een leuk, sprietig plantje die heel makkelijk is om te verzorgen. Het is een beetje een dramaqueen, als ze geen water krijgt dan wordt het een heel floppy plantje. Wat mij betreft ideaal, want zo weet je precies wanneer je water moet geven. Na een gietbeurt staan haar bladeren zo weer overijnd! De graslelie is daarnaast ook leuk als hangplantje.

makkelijke planten voor beginners - zz plant

ZZ plant

Nog zo’n onverwoestbare plant; de ZZ plant. Doet het goed op een donker plekje, maar kan ook een licht plekje goed aan. De enige manier om deze plant te vermoorden is te veel water. Ik geef mijn ZZ maar 1 keer in de maand water – soms zelfs nog iets minder. Ideaal dus als je een plant wilt waar je amper naar om hoeft te kijken!

makkelijke planten voor beginners - scindapsus pictus

Scindapsus Pictus

Het perfecte plantje voor een donker hoekje is de Scindapsus Pictus. Het is een hele mooie hangplant, maar deze kan natuurlijk ook goed op een kast of een plankje. Als deze plant wat donkerder staat/hangt, kan het wel zo zijn dat de bladtekening wat vervaagd. Bij deze plant is het belangrijk om te zorgen dat de potgrond niet helemaal uitdroogt. Deze mag dus iets meer water. Let wel op, hoe donkerder de plant staat, hoe minder water! De Scindapsus is daarnaast ook heel gemakkelijk te stekken.

makkelijke planten voor beginners - monstera adonsonii

Monstera Adonsonii

Een van mijn persoonlijke favorieten is de Monstera Adonsonii. Dit kleine broertje van de Monstera Deliciosa is niet alleen schitterend, maar ook makkelijk om te verzorgen. Deze heeft niet zoveel water nodig, ik houd ongeveer 1 keer in de twee/drie weken aan. Voel even goed in de potgrond, is het nog vochtig? Wacht dan nog even met water geven. Verder is dit wederom een plant die zowel donker als lichter kan. Ideaal dus!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?