Hoe stek je een bananenplant

hoe stek je een bananenplant

De bananenplant, een super populaire plant op het moment. Maar niet altijd de makkelijkste. Mijn eerste bananenplant overleefde het niet lang bij mij, maar ik heb het nu toch iets beter onder de knie. Een tijdje geleden kocht ik een mini bananenplantje bij het tuincentrum en die gaat nu als een speer. Sterker nog, hij geeft baby’s! De vraag is natuurlijk; hoe stek je je bananenplant?

De bananenplant kun je alleen stekken als hij baby’s gaat maken. Daarvoor is het van belang dat je je plant goed verzorgt. Ik heb gemerkt dat deze plant over het algemeen wel een slokje meer lust, van een wat hogere luchtvochtigheid houdt – sproeien dus – en graag op een lekker licht plekje staat. Doe je dit en is je banaan happy dan bestaat er een grote kans dat je baby’s gaat zien en voor je het weet heb je een hele bananenfamilie. Het is sowieso beter om deze baby’s weg te halen bij de moederplant. Anders gaat je plant teveel energie steken in de kleintjes en dat wil je natuurlijk niet.

hoe stek je een bananenplant

Zorg eerst dat het stekje al wat gegroeid is voor je het weghaald bij de moederplant. Het beste is als hij al een paar blaadjes heeft. Is je stekje groot genoeg? Dan kun je aan de slag.

  1. Haal je bananenplant uit zijn pot
  2. Probeer voorzichtig zoveel mogelijk potgrond rondom je stekje weg te halen zonder daarbij de wortels te beschadigen
  3. Als je je stekje goed ziet, kun je hem voorzichtig lossnijden met een scherp mesje of gewoon met je handen losscheuren.
  4. Heeft je stekje genoeg eigen wortels? Dan kun je hem planten in zijn eigen potje. Is het nog wat schaars? Zet het stekje dan eerst even op water.
hoe stek je een bananenplant

En dat is het eigenlijk al! Simpel toch! Na het stekken is het belangrijk om extra goed voor je nieuwe plantje te zorgen. Je wilt natuurlijk dat ie goed aanslaat. Check dus even wat vaker of je stekje al water nodig heeft en sproei hem ook regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?