Mijn favoriete planten van 2019

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat 2020 een heel mooi jaar gaat worden, vol met plantjes natuurlijk. Afgelopen jaar heb ik een heleboel mooie planten toe mogen voegen aan mijn collectie. Tijd om je mijn favorieten te laten zien!

Zaagcactus

De eerste plant die ik kocht in 2019; mijn zaagcactus. Tijdens de kerstperiode van 2018 waren er een paar planten dood gegaan en dus ging ik in de eerste week van januari naar het tuincentrum. Bij de Intratuin was toen de zaagcactus in de aanbieding, desondanks vond ik hem toch nog best duur en ik heb dan ook heel lang staan twijfelen. Wel of niet kopen?! Nou wat ben ik blij dat ik uiteindelijk toch besloten heb hem mee te nemen, want wat ben ik dol op deze plant. Hij blijft maar groeien, ook in de winter. En hij is gewoon heel erg mooi. Afgelopen zomer heb ik wat stekjes genomen, een voor mijn moeder en een paar voor een stekjesruil. Dus dankzij mijn mooie zaagcactus heb ik ook nog een paar andere leuke stekjes kunnen bemachtigen!

Monstera Monkey Mask

De plant die ik tegelijkertijd met mijn zaagcactus kocht is mijn Monstera Monkey Mask. Ik had al een mini, maar ik wilde graag een wat grotere omdat ik hem zo mooi vind. Ook zeker geen spijt van. Hij doet het erg goed en ik vind het gewoon een prachtige plant!

String of Hearts

Mijn derde poging om een String of Hearts in leven te houden… Ook dit was zo’n twijfelgeval. Ik had er immers al twee ‘vermoord’. Toch maar gedaan en ook hier heb ik geen spijt van. Hij staat nu een half jaar en lijkt het best naar zijn zin te hebben. Hopelijk blijft ie het ook doen, want ik vind het zo’n leuk plantje.

Scindapsus Pictus Trebie

Ik had al een normale Scindapsus Pictus, maar heb dit jaar ook een Trebie gekocht. Deze heeft groter blad en meer zilver; zo mooi! Hoewel ie het momenteel een beetje moeilijk heeft door de winter heb ik goede hoop dat deze in de lente flink gaat groeien.

Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor

Deze Maranta stond al een tijdje op mijn wishlist. Maar ik kwam hem maar nergens tegen. En dus had ik bijna met iemand een stekje geruild, tot ik bij een tuincentrum hier in de buurt opeens deze Maranta tegenkwam voor 3(!) euro. Voor dat prijsje kon ik hem natuurlijk niet laten staan. En wat is dit een toffe plant. Net alsof het blad beschilderd is, erg mooi! Deze plant heeft het ook een beetje lastig gehad, maar van de week ontdekte ik een nieuw blad dus ik hoop dat ie het nu weer goed gaat doen.

Ficus Elastica Ruby

Tot slot, mijn prachtige Ficus Elastica Ruby. Deze plant kocht ik bij de Albert Heijn voor een heel klein prijsje. Ik zag hem staan en moest hem natuurlijk wel meenemen. Over het algemeen vind ik planten kopen bij de supermarkt niks, maar… soms kun je echt geluk hebben. Dus ik kijk altijd wel even. En met deze heb ik zeker geluk gehad!

Wat waren jouw favoriete planten in 2019?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?