Mijn planten wishlist voor 2020

Op Instagram zie ik steeds de hashtag ‘#myplantwishlist2020’ voorbijkomen, waarin mensen dan een collage plaatsen van de planten die ze nog graag zouden willen. Super leuk! Alleen dacht ik, laat ik in plaats van een collage een blogpost maken. Ik ben er eens goed voor gaan zitten, want wat wilde ik nou eigenlijk écht nog graag hebben? En ik ben uiteindelijk tot dit lijstje gekomen:

1. Philodendron Micans

De Philodendron Micans staat hoog op mijn lijstje. Vorig jaar heb ik een stekje van deze plant gekregen maar die heeft het helaas niet gered. Erg jammer vind ik dat want ik vind deze plant zo mooi! De rode achterkant van de bladeren, en hoe fluweel de bladeren aanvoelen; echt prachtig!

2. Erwtenplantje/ String of Pearls

Ik heb ooit een erwtenplantje gehad, die heeft het helaas niet overleefd. Ik weet wel wat er destijds mis is gegaan dus ik durf het wel aan om het nog eens te proberen. Ik heb ook een String of Hearts en dat is een van mijn favoriete plantjes, hoewel die heel anders is, vind ik het toch een beetje vergelijkbaar dus het lijkt me erg leuk om ook een String of Pearls toe te kunnen voegen aan mijn collectie.

3. Calathea Orbifolia

De Calathea Orbifolia vind ik denk ik toch wel de mooiste Calathea die er is. Helaas ben ik deze prachtige plant alleen nog maar in hele grote formaten tegen gekomen en daar heb ik simpelweg geen plek voor. Als ik deze ooit in een klein formaat tegenkom dan gaat ie zeker mee naar huis!

4. Spiraal Cactus

De spiraal cactus vind ik zo tof! De spiraalvorm maakt deze cactus wat mij betreft heel bijzonder. Helaas ben ik deze nog nergens tegengekomen. Hopelijk kom ik ‘m binnenkort een keer tegen, want o wat is ie mooi.

5. Alocasia Zebrina

Nu denk je misschien ‘hee, die heb je toch al’… Helaas, mijn prachtige Zebrina is zo goed als dood. Ik ga nog wel een poging doen om ‘m te redden, maar ik heb eerlijk gezegd weinig hoop dat het me gaat lukken. En dus staat ie op mijn wishlist, want deze Alocasia vind ik zo onwijs mooi.

2 Comments

  1. 12 januari 2020 / 14:53

    Mooi wenslijstje! Leuk ook om die van andere plantliefhebbers te zien! Het erwtenplantje heb ik ook, maar het is geen gemakkelijke idd. Groetjes!

  2. Arja
    17 januari 2020 / 09:35

    Ik wil graag een string of hearts voor op me boekenkast, en die spiraalcactus vind ik dus ook de ‘bom’ en ga er zeker naar kijken of die te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?