Welkom op Plantenmeisje.nl!

Plantenmeisje

Welkom op Plantenmeisje.nl! Dé blog op het gebied van planten. Ik ben Lisanne, 23 jaar oud, afgestudeerd in journalistiek en bovenal gek van planten. Al jaren blog ik, maar ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over het starten van een nieuwe blog als dat ik ben voor Plantenmeisje. Ik heb in de afgelopen jaren veel blogs gehad over verschillende onderwerpen. Van beauty tot fashion, en van boeken tot muziek. En nu dus over planten! Mijn liefde voor planten ontstond een paar jaar geleden toen ik van een vriendin met mijn verjaardag een stekje van de welbekende pannenkoekenplant kreeg. Helaas, dit stekje overleefde niet. Maar het kick startte wel mijn plantenverzameling. Inmiddels zijn we heel wat levende – en dode – planten verder en ben ik een echt plantenmeisje geworden. Vandaar ook de naam. Op deze blog ga ik je meenemen in mijn liefde voor plantjes.

Het idee voor deze blog ontstond spontaan. Ik werd op een dag wakker, buiten stroomde het van de regen waardoor ik me nog maar even omdraaide. Ik had zo geen zin om er uit te gaan. Ik begon te malen en ineens ging daar een lampje in mijn hoofd branden. Een blog over planten, zou dat niet tof zijn? Vervolgens dacht ik meteen aan de naam Plantenmeisje. Het schoot gewoon door mijn hoofd heen, maar ach die naam zal vast al bezet zijn toch?! Nou niet dus, en dus heb ik hem ook maar direct geregistreerd! Over sommige dingen kun je beter wat langer nadenken en sommige dingen moet je maar gewoon meteen doen. Een paar uur later had ik een website en vandaag begint het avontuur dus echt.

Ik wilde niet met een lege site live gaan, dus staan er meteen al wat artikelen voor je klaar. Zo heb je gelijk een idee wat je hier kunt verwachten.

7 makkelijke planten voor beginners
Hoe stek je een bananenplant
Je planten verzorgen tijdens een hittegolf
Pannenkoekplant vs. Peperomia Raindrop

Ik heb heel veel zin om met deze blog aan de slag te gaan. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden, suggesties voor artikelen zijn altijd van harte welkom. Laat een comment achter, laat even een DM achter op mijn Instagram of stuur me een e-mailtje.

2 Comments

 1. Laura
  25 augustus 2019 / 22:32

  Ik heb alle blogs gelezen, super leuk gedaan en zeker erg handig! Tenminste niet zo langdradig als wat ik op sommige sites lees and ofcourse goede topics!

  • Lisanne
   Auteur
   4 september 2019 / 11:31

   Wat leuk om te horen! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?